Stadstuin aan het water in Amersfoort

"Hans-Wouter heeft ons tuintje in een paar dagen omgetoverd. Het was fijn om met hem te werken. Hij luisterde goed naar onze wensen en brengt eigen ideeën in. Superblij met het resultaat. Nu moeten de planten het werk doen!"

    • Voorbeeldtuinen
    • Brigid

Dit is een stadstuin met twee niveaus en grenzend aan het water. Het eerste terras tegen het huis aan was op kleine borders na helemaal bestraat. De bewoners wilden minder tegels en meer en afwisselend groen. Ook was een flinke snoeibeurt nodig. De wilg was een geliefd object, zowel voor vogels als bewoners. Deze heeft een snoeibeurt gekregen, maar is wel behouden.

Eerst een snoeibeurt

Er is in overleg met de bewoners gekozen voor vakken met de afmetingen van de bestaande tegels. Dit oogt rustig en is tegelijk de meest efficiënte werkwijze.
Een deel van de stenen is hergebruikt als extra rand voor de stapelmuur. Er zijn ook meerdere gaten gecreëerd waar kleine rotsplantjes in geplaatst zijn. Op termijn zal dit een speels en natuurlijk effect geven.
De beplanting is zijn werk gaan doen. Het leuke is dat de vrouw des huizes erg geïnteresseerd was in beplanting en met enige tips de beplanting geheel zelf verzorgd heeft. Complimenten!